Fed up!

Jag är trött! Trött på att ha sura ungar (läs unge).


jag är också skittrött på att ha ett BERG av tvätt att ta rätt på och ett att stoppa in i maskinen.... Förr i tiden hade man far och morföräldrar som kom och bodde i några dagar och hjälpte trötta mammor med hushållsbestyr medans mannen jobbade. Mamman var hemmafru men kunde dock behöva en hjälpande hand från sin mor eller svärmor. Nu för tiden heltidsarbetar kvinnor, barnen har hobbysar och man ska ha ett tipp topp hem! Kruxet är att mor och farföräldrar har också jobb och egna hobbysar... Så vad händer? Jo, man försöker klona sig vilket inte går så bra. Jag skulle önska att jag hade en klon som kunde ta hand om allt plock här, rensa rabatter och göra fint överallt. Men vad skulle jag göra då? vara i stallet kanske.... Eller på crossbanan.... Vem vet?

Igår var iallafall Ewe och jag på hästtävling i Flen. Klockan ringde i svinottan kl 5... Då hade jag vaknat kl halv 5 av att det vräkte ner regn, verkligen öste! det blev till att ta fram regnkläder och stövlar och åka och lasta Nickel. På tävlingsplatsen var det regnkaos. Det började oturligt med att jag körde fast med bil och släp eftersom vi parkerade på en äng. Och ewes första klass var bedrövlig att rida då underlaget var en riktig geggamoja. Den klassen slutade med 12 fel tyvärr. Men lagklassen som jag och Camilla är lagledare till skötte sig exemplariskt återigen.
De slutade 2:a. När sista ryttaren skulle rida handlade det om att den skulle få minst 46 poäng för att de skulle bli 2:a. Ryttaren var Ewe och hon gjorde en jättebra runda på 52 poäng! Tyvärr rev de sista hindret och fick 2 poängs avdrag men de kirrade sig ändå. alla tjejer var superduktiga!
Etta kom Gripen denna gång ( de som kom 2:a sist) så nu möts de i a-finalen. Det kan bli spännande, Må bäste ekipage/lag vinna.

På kvällen var Bullen, Fredde och jag på Porsches invigning i Eskilstuna, jättetrevligt med goda snittar och massa Bubbel, Trevliga människor och mingel.


Jag kan skriva under på att jag var dödstrött igårkväll.
Idag väntar tvättskrället och all annan undanplockning som jag får ta rätt på när jag förlustat mig på hästtävlingar och glammiga invigningar, ;0)
Men på fredag kommer äntligen anita och städar. det är underbart. Jag hoppas verkligen att inget ändras efter höstens val så vi som behöver "Anitor" kan fortsätta med det och att Anitorna får fortsätta med det de vill och driva sina företag.

Ute skiner äntligen solen! Tur att ovädret försvann!
Men det är som man säger,
efter regn kommer Solsken!
Ha en härlig dag!!!
Kram Åsagåsa


Kalas och mikrosömn

Klockan är tio i nio och det är söndagmorgon. Emma myser brevid mig och kollar på Tv i sängen och jag har sovit uselt inatt. Jag tror att jag varit på toa varannan timme. Till sist när jag vaknade hade jag dessutom riktigt ont i huvudet.
Igår vaknade jag också supertidigt men det berodde nog på att jag skulle fixa all logistik i familjen. Emma skulle på kalas hos Wilma mellan 10-12..... Tidigt kändes det som men det gjorde inget då har man liksom kalasandet gjort, Men jag fick lämna henne redan halv 10 eftersom Ewe skulle på Audition kl 10 på Munktell för Trollkarlen från Oz.
När vi väl kom dit så var det en salig blandning av folk.... Ewe fann sig snabbt och jag lämnade henne där efter ett tag och for hemåt för att hämta Emson. Sen gick eftermiddan i rasande tempo. Jag fick äran att ta hand om Nickel och sen var det dax att åka och gratta Malin på kvällen. Malin fyllde 40 i torsdags och igår var det kalas för de närmaste. Det blir även fest på midsommardan och då kommer hon få sin riktiga present. Igår fick hon en Klematis av oss men till festen blir vi betydligt fler om en annan present.
Malin gör nog världens godaste mat, det fattas verkligen ingenting och ALLt är hemgjort. Mums!!!
Emma och jag lämnade dock kalaset skapligt tidigt.
Idag har vi (läs jag) tänkt röja här hemma. Jag vill fixa iordning Emmas rum och verkligen storstäda, måste skrubba akvariet osv så jag tror att jag tar ut varenda pinal och nogsamt avväger om den ska in igen eller inte. Hon vill ha ordning i sin lekstuga och ha leksakerna där. Me like a lot kan jag säga. Men, då måste jag först röja lekstugan förståss... Hrm, jag ska be snällt, och om inte det hjälper hota min son med att dra in hans pengaunderhåll (då hjälper han till men det brukar inte behöva gå så långt) Fredde får röja och skrubba sen måla lekstugan.
Vi får se vad jag hinner idag. Ikväll ska vi till mamma och pappa och äta. Vad gott!
Det är annars ganska skönt att ligga kvar i den varma sängen, men nån måste förmodligen fixa frullo...
Ha en sval dag! Här blir det varken sol eller värme så jag kanske ska överväga att elda?
Puss å Kram Skumbanan!!!

Mycket att göra?

Idag har Bullen och Fredde åkt till Skåne för att crossa. Kvar hemma är alla tjejbrudar. Vi har ätit en delikat middag bestående av färsk pasta och kyckling. Very Italiano. Si si si.
Nu är det snart soffläge, imorron ska Emma på kalas mellan 10-12 och ewe ska på audition för Trollkarlen från Oz


 mellan 10-16. Spännande, jag blir förvånad om hon inte kniper en roll. Hon är så "klockren" men ni som följer min blogg vet ju att mina barn är otroligt begåvade, eller hur? (iallafall om man frågar mig ;0)
Nåja, det återstår att se imorgon hur det går, hon har väl egentligen inte tid men å andra sidan vill hon in på estetisk linje nästa höst så då är ju detta en bra grund att stå på.
Men konkurrensen är stenhård, det är över 50 sökande...
Imorronkväll ska Emson och jag (och ewan om hon vill) till Malin och gratta henne. Hon fyllde 40 igår.
Mina planer att göra en massa denna helgen går en efter en om intet. Jag har tänkt röja Emsons rum och plocka ut ALLA saker och vissa möbler, tömma akvarium putsa fönster osv.


Men hinner man det? Nja, en annan snilleblixt vara att jag skulle skaffa lister till vardagsrummet samt måla och sätta upp dem OCH måla om tak och väggar... Viljan finns men inte kunskapen säger Bullen... Vadå? Jag kan ju börja iallafall?
Vårt vardagsrum är förfärligt! Hemskt! Fult och opersonligt, ett hop-plock och just nu ser jag bara fel på det. Men, det kan bli bättre!!!
Trädgården måste också fixas, typ vårstädas, altanen ställas iordning och poolen öppnas upp. Jag får noja när man har så mycket att göra!
Men skitsamma, jag gör vad jag kan...
Igår fick jag 2 fina hängblommor av min man som jag ställt i höga krukor utanför ytterdörren, mkt snyggt och inbjudande. Då kan jag bjuda in gäster i hallen och köket men sen är det stopp :0)
Mitt i allt detta är jag dödstrött, och det beror på allergi. Så jäkla allergisk! Jag får skylla mig själv att jag inte tagit min kortisonspruta. Då hade jag sluppit detta till stor del.
Nu är det dax för slutspurt så jag kan slänga mig i soffan.
Ha en skön kväll allesammans!!!


Jag, En stekare!!!

Iallafall en pannkaksstekare!
Nu tänker ni säkert att Oj! Vad hon är duktig Mamma Lundberg, Bullfrun! Steka pannkakor till sina barn på 15 dl mjölk och 8 ägg... Sånt som tar sån tid. Vilken rekorderlig kvinna!
I wish....
Jag gör denna skittråkiga maträtt dag bara för att det är Torsdag...
Eller inte,
Nej, sanningen är den att idag hade jag tyvärr brist på minne när jag handlade så jag köpte massor av mat som Fredric och Bullen och Mathias ska ha med sig till Helsingborg imorgon. De ska åka ner och tävla och bo i husvagnen och då är jag såklart snäll och god och ser till att min son ska få bra och näringsrik kost.
Men när jag kommit hem upptäcker jag att, Järnspikars! Middagsmat idag då? Så då blir det pannkisar för hela slanten.
Fan jagsom hatar steka pannkakor, måste ju hela tiden provsmaka och då är jag ju mätt när det är dax att käka!!!
Nåväl, idag jobbade jag i stan. Jag fick då ett samtal från min lille pojke att han "glömt" sina byggskor, han behövde dem PRONTO så jag hämtade dem på Ford och åkte till Rekarnegymnasiet och lämnade dem...
(detta jag ska berätta nu kan upplevas som osant, men jag kan intyga att det är helt sant. jag kan råka ut för såna här saker.... )
På väg ut från parkeringen får jag tvärnita då det kommer en moppe i full fart och svänger ut framför mig. På den sitter en kille. INTE svensk utan ganska utländsk...
han har hjälmen i pannan vilket gjorde mig asirriterad och jag tänkte Jävla _ _ _ _ _!!!
Han kör ner mot vägen och det kommer ett bumps (heter det så ett farthinder)
moppen och han flyger omkull och hjälmen åker av. Efter kommer ett gäng på kanske 10 utländska killar... Jävligt arga kan jag se... Killen reser sig och springer med de andra hack i häl. Ut på vägen och stoppar bilarna och vill ta sig in i någon bil för att förmodligen komma undan. ( jag antar att han snott moppen?) Ingen stannar och nu är det betydligt fler ungdomar som jagar honom. Jag låser min bil när jag kör ut på vägen och killen springer fram till mig och sliter i dörren... Jag blir livrädd och stannar. Då ställer han sig med händerna på min motorhuv, oach på var sida om bilen står två killar som inte vill leka med honom... snarare något betydligt värre?
Jag hänger mig på tutan så jag får uppmärksamhet vilket de arga killarna inte vill. Killen som är rädd tecknar att jag ska ringa vilket jag redan gjort. 112.
det tar en evighet känns det som och killen springer vidare med de andra efter. Polisen skickar ut bilar och jag kan åka iväg...
Usch, jag undrar hur det gick? Snodde han moppen och fick som han förtjänade eller vad hade hänt?
Typiskt mig att hamna i en sån situation. Man tror man har drömt!
Jag kanske var med i en Beck film? Ja så var det nog... Men var fanns Gunwald?
Nu ska jag steka vidare, tangentbordet blir så flottigt märker jag... Hm... Jag bloggar nog imorron igen.
Kram Åsa


RSS 2.0