Mellandagar....

Mellandagar, Nu är vi mittemellan jul å nyår.
 Ja faktiskt ¨å är ju ett helt decennium slut nu.
Tänk om man vetat vad detta decennium skulle haft med sig, då hade jag aldrig trott på det.
Först och främst var jag butiksinnehavare och ateljesömmerska i början av 20-hundratalet.
Sedan, när det gick åt pipsvängen blev vi föräldrar igen åt den alldeles underbara Emson. Det var som de flesta av er vet en prövning för oss eftersom hon var så sjuk men det som inte dödar mina vänner det härdar... Sedan fortsatte livet med våra barn som bara växte och växte och utvecklades alldeles otroligt
bra till underbara individer.
Jag bytte "karriär från undersköterska till blöjförsäljare till produktspecialist och idag kallas jag Account manager.
Vårt hus har vuxit i flera omgångar till ett skapligt stort hus som passar våra behov. Och min flickdröm gick i uppfyllelse, ett arabiskt fullblod.... Nu är det förvisso Ewes häst men jag skulle inte vilja ha det på något annat vis, jag är en sån som lever genom mina barn vet ni ;0)
Vänner har kommit, vänner har gått. Många finns kvar det är dem som bestått och faktum är att en del vi haft nära kontakt med har kommit tillbaka i vårt liv och det är fantastiskt! Ni vet vilka ni är.
Mycket mer har hänt men jag tycker att mitt liv har "peakat" och hoppas att nästa decennium inte gör mig besviken, för jag vill fortsätta :0)

Nåväl, detta var  lite sentimentalt dravel anyway.

Nu ska jag iaf berätta om vad som hänt sen senast,
Först och främst har ju vädergudarna Berg å dalbanerace. 18 minus i söndags, 1 plus igår, 20 minus idag. Ewe och Nickel skulle ha skjuts igår i värsta snömodden till Vansö där de skulle på läger. Det gick bra men var ganska läbbans att köra transport i modden.
Imorse när jag skjutsar henne som vanligt i 11:e timmen (Nickel hade hotellrum där) så kom vi på vid Helgarö (knappt halvvägs) att vi glömt fårskinnspaddarna LIVSVIKTIGT (not) och videokameran. Så vi vände, när vi kom hem märker jag min jävla klant att min bil är tom på diesel.... (Nu är vi 10 min sena + att det tar minst 20 min att köra i sommarväglag vilket det inte direkt är ute...) Vi byter bil hemma till crossbussen som är TOK-ISIG!!!! Tänk er, det var plus igår och regn, idag 1 miljon minusgrader.... Vindrutan var Fett isig. Vi högg in med varsin isskrapa men nådde ca 1 3-dje del var av vindrutan och inte en stege i sikte. Iofs blir Bullen så jäkla sur om jag klättrar på stege mot Bilen så det var ju tur. Nå, isen satt hårt och vi hann inte slita mer, full värme på rutan och positivt tänk så skulle vi nog klara det. Det var bara det att jag satt med näsan 5 cm från rutan och hade ett hål på ca 15x15 cm att se ut genom. Ewe hade ett lite mindre hål som hon var spejare genom.
Vilken syn! Vi måste sett ut som två polacker som var ute och åkte. Isen försvann INTE kan jag säga... Men det blev en bra dag ändå.

Nu ska jag vika tvätt och planera nyår, vi har beställt en "Planka" från Ekängen eftersom vi blir drygt 20 pers, Ewe ska ha sitt kompisgäng här. Det blir kul och en salig blandning vuxna, ungdomar och barn.
 Jag berättar mer imorron!!!
Puss på er!!!
Love Ya Babes!!!


Gnistrande Vinterväder!!!

 åHallojsan!
Idag har dept varit sånt där fantastiskt vintev äder som det brukar vara i Asttrid Lindgren sagorna :0)
Jagg blir så lycklig av sånt!
Desutom när det snöar mer å mer å mer å mer!!!
Igår var vi hos Ida ochm firade hennes 21:a födelsedag det var oknökfullt med folk i den lillsa lägenheten men supermysigt.
Hon fick en dator som vi alla hade  skramlat till och det var väl r vien bara present?
I fredags var vi som sagt på bio men planerna ändrades och vi gick istället på Luftslottet som sprängdes med Micke och Maria och deras och våra barn gick på Göta kanal 3.
Imorse däremot trotsade vi vädret och drog på oss varma kläder och åkte till Härad och Crossbanan. Jag fick med mig tjejerna när det fick veta att Fam Oscarsson skulle komma. 14 minus men det var jättehärligt!
Ewe åkte snowracer efter Mathias Grizzly (4-hjuling) och Frippan crossade det var underbart och vi grillade korv på pinnar. Snacka om livskvalite!
Ikväll kommer Bullens syster hit med sin familj och käkar..
De ringde på eftermiddan och det var en överraskning att höra att de var på väg...
Särskilt med tanke på att Bullens föräldrar har varit där sen dan innan jul. Men de har väl inte fått nog av varann utan vill nöta lite extra så då får de väl göra det.
Men så är det ju jul oxå förståss, då ska man vara snäll och mild och det är ju jag.
Vi håller annars på att förbereda nyår, det verkar bli många.... Vad gör man för mat då??? Jag får klura lite. Jag vet iaf att jag är glad att vår son vill vara hemma med oss och att han bjudit sin bästa kompis David med hans familj.  I LOVE!!!
Nu ska jag iväg i snöyran och hämta Emson.
Vi hörs igen!!!!
FARVÄL!!!!!!!!!!!!!!!








Julottan...

God Jul underbara bloggläsare! Har jag sagt hur mycket uppskattar att ni följer min blogg.?
Imorse var det så dax för årets julotta. Hela min forna Familj Stening samlades bakom Nickel i en vacker smösläde under renfällen och for med bjällerklang iväg mot Härads Kyrka med morfar vid tömmarna. Vi hade en underbar slädfärd och snön yrde medans vi glatt sjöng Bjällerklang för full hals...

Sen vaknade jag....
Typiskt! Vi försov oss igen.
Nej verkligheten var inte lika glammig... Igårkväll när vi kom hem till Rosöga och skulle gå ut i husvagnen Bullen och Emma och jag för att sova (efter midnatt) så var det 2 grader varmt... I husvagnen.
Då hade batteriet dött mitt på själva julaftonen... Fy för den lede vad kallt det var innan gasolvärmen började hjälpa......

Nåväl, jag ska berätta hur Bullfamiljen firade jul :0)

Vi vaknade vid 7 tiden av att Emma kom springande för att berätta att tomten varit hos oss och lämnat nått i julstrumporna vid vår kamin.
Däri låg det en liten mobil till Emma
som tomten hade fixat. (eller jag kan erkänna att vi hade fått den av Telenor när vi köpte 2 st IPhone under veckan.)
Ewan fick riktigt coola paljett tights.

Bullen fick nått jäkla ryck och åkte till Kjula för att åka skidor så medans han gjorde det så gjorde jag min plikt som världens bästa svärbarn (Haralds) (kunde skrivit svärdotter men han har ju Torbjörn till svärson men jag vill inte att det blir missförstånd och ni tror att jag är 2:a efter Tobbe, jag är faktiskt lite bättre) Eftersom jag gjorde en riktigt fet och god tomtegröt till Bullens farmor. Srn fick jag julisar av Bullen, en jättefin kjol jag pekat ut på Esprit och en fin kofta från JC. Jag gav Bullen en skitsnygg skjorta från MQ men gissa vad? Den var lite väl tight.
Så den får vi byta.
Sen for vi iväg i S-maxen. Vem behöver ren å släde?
På vägen till stan hämtade vi Fredde och sen hände en rolig sak. Man kunde ringa radio sörmland och önska God Jul, detta gjorde Ewe. så när det är i sändning ringer hennes mobil och det är Bert Karlsson... Jajamensann, rätt Bert! Ewe har hans mobilnr av olika anledningar och hade skickat sms på morronen och nu ringde han och önskade God Jul! Fett coolt va?

Efter gammelfarmorbesöket som var jättemysigt så for vi hemåt. Bytte om i flygande fläng till julaftonsstassen, Sen till mamma och pappa. Pappa fyller på julafton så vi grattade honom först.
Sen till brorsan och Anne. Jättemysig julafton med god mat, tomte och massor av julisar!!
Snacka om att vi har varit snälla i vår familj (Bullfamiljen) De andra hade redan bytt sa de eller också hade de varit exceptionellt elaka. (skoja bara)
På kvällen spelade vi poker men det var halvkul, för Fredde den lille räven spelade brallorna av oss alla.
Nu sitter vi i mammas och pappas kök och väntar på Bullen, han är ute och går med brorsan. Sen ska vi äta resten av maten där till lunch.
Ikväll har vi bokat biljetter till Göta Kanal hela Bullfamiljen. Så kul!!!
Imorrn fyller min lilla Idafida år. Tänka sig, hon blir 21 år!!!! Kul med kalas igen :0)

Ha en underbar juldag i Kärlekens och familjens tecken. Var glad åt vad ni har och uppskatta det ni får. Tänk på att man får det umgänge man förtjänar.

Love Peace and Merry X-mas!!!!!


Bullfrun!!!


Danföredan!!!!

Imorron är det julafton!!!

Jippi!!! Jag har idag farit runt som en skottspole mellan olika affärer hela eftermiddan! Fredric, Bulle, Emma och jag var på Ekängen och handlade maten och sen sprang Fredde och jag på stan efteråt. Det var en del julisar kvar att fixa som jag inte gjort och vi hann med allihopa. Skam den som ger sig!
Väl hemma väntade skinkgriljering. Vi hade köpt en färdig skinka som bara var att griljera. Usch tycker jag, här hemma äter inte jag och Ewe skinkan, bara för att den är så läbbig, urk, jag har inte ätit skinka på säkert 25 år om ens då? Måste fråga mamma, det är helt enkelt inte gott!

Jag har också så jädrans ont i huvudet! Vad ska det vara bra för? Jag behöver nog sova,  jag köpte nya påslakan igår och man sover SÅ gott i dem!

Nu hör jag på nyheterna att Gävlebocken brunnit ner, fy vad trist. Stackars lille bock den är ju dödsdömd från början kraken!

Imorronbitti ska vi till Bullens farmor på morronen, jag ska göra tomtegröt som vi ska ta med och sen åker vi till mamma och pappa, vi ska fira julafton hos brorsan. (Tobbe) och Anne. Med Mamma och Pappa, sen sover vi på Rosöga i vår husvagn. .0) Bullen har en vision om att åka på julotta på juldan. ( det har han iofs varje år men han glömmer att vakna i tid) Vi får se om morfar kan dra med honom.... Tveksamt om man frågar mig...

Nu ligger Emma i vår säng, spänd som bara den. Hon vet inte riktigt om tomten finns men hon tror nog det. Hon vågar iaf inte sova själv.... Hon stod vid fönstret förut och spanade och hoppade till när jag "skrämde henne" hihihi
Jag måste fixa julstrumpepaketet, dessvärre är inte Fredric hemma men han får ta sin morronklapp senare. Vad jag hittar på till tjejerna? Ja, det berättar jag om nästa gång.
Nu snarkar Bullen här brevid mig i soffan, han ska ju montera ett skrivbord som Emma ska få imorrn.... Ojojoj...

GOD JUL allihopa!!!!!
Var rädd om varandra!!!

Kärlek!!!!
Julkyssar från Bullfrun!!!




DanföredanföreDOPPAREDAN!!!!!

Gomorron!!!!

Här ligger jag som värsta Bullfrun kvar i sängen... Ja, jag ska gå upp och plocka undan de sista kläderna innan städerskan kommer. Åh vad härligt att hon kommer idag tycker jag! Så det blir fint i det Bulliga hemmet till jul! Jag tycker iofs att hon skulle kunna stanna här jämt och hålla ställningarna och tex stoppa korv med stärkt vitt förkläde. Precis som värsta Madicken Alva. Nej, egentligen så vore det nog ganska påfrestande... Idag ska var det tänkt att jag skulle åka till min underbara kollega Maria i Bålsta. Emma skulle åka med och leka med hennes dotter som är lika gammal. Men som vanligt så blev det inte som vi tänkt oss... Hennes chef (vi har olika) krävde ett möte med henne idag så det var två besvikna 7 åringar som sett fram emot att få en ny kompis idag. Fast det går ju fler tåg...
Igår var jag med min son i Västerås och julhandlade, vi hamnade på Biltema, Ja, det är sant... Det är som att gå med Emma på Toys´r ús att gå med Fredde på Biltema, Herregud, "Nej, hjärtat, inte idag. Mamma har inte råd... Nej Fredric, du får köpa för din lön. Nej, du får inte låna. MEN SLUTA TJATA NU DÅ!!!! Fredric är väldigt bra på att få det han vill av sin mamma men jag klarade mig ut ur butiken med dryga 700 kr och då hade vi köpt grejjer till mig... Hästtransport tillbehör så jag enkelt kan använda den med nytt stödhjul och säkerhetsvajer. Säkerhetsvajern är det nån jävel som har sönder ideligen... Vadå säkerhetsvajer...?????? När man tappar släpet så går den sönde så den ger jag inte mycket för. Vi borde köpt en kätting.
Dessutom hann jag med att tidigt på morgonen gå med Emson till tandläkaren (en underbar tandläkare som knappt är torr bakom öronen ocg har ljust lockigt halvlångt hår för korta brallor och Converse och han heter Folke Ullberg)
Mem hon skulle laga ett hål, (den första av  våra barn med hål och då uppstår det problem eftersom modern har panik inför denna typ av vård)
Det gick inte kan jag säga, jag brukar inte mjäka med ungarna när det gäller sprutor, de brukar lösa sig med milt fasthållande för vissa saker måste man bara göra och Emma har ju tagit många sprutor i livet. Men detta var lögn i helvetet! Hon ryckte undan huvudet så fort sprutan kom in i munnen. Så då fick vi en ny tid i Mars, men tre besök innan hos tandhygienisten som ska förbereda Emma på detta. Så jäkla bra! Va? Tänk om det varit så när jag var liten, då kanske jag hade sluppit vara rädd idag. dessutom så vet jag redan att 9 mars är jag i Malmköping och har ett stort möte så Bullen måste åka dit med henne. Då är det sällan några problem...

Sedan efter detta stannade jag till i stallet för att undersöka varför vår häst inte var ute, då visade det sig att hästarna är ute i skift ca 2 tim / dag eftersom vattnet fryser i stallet... Fint som Kattskit i vällingen med tanke på att det är säkert ett av de dyrare stallen i stan och det finns inte ens värme... Synd om Nickel och det är så mycket mer som hänt som absolut inte får hända i ett stall. Sånt som gör mig galen!!!
Men idag skriver vi kontrakt i Torshälla, han flyttar om 2,5 vecka så vi får stå ut.

Efter Västerås var vi på julafton hos svärisarna, jättemysigt! God Julmat osv.
Nu ska jag iaf gå upp, ute är det kallt som satan. I LOVE!!! 17 minus...
Och så mycket snö!!! Detta är mitt favvoväder!!!
Ha en bra dag alla kära vänner!!!
Kärlek till er!!!
Kram Bullfrun




Danföredanföredanföredanföredanföredopparedan

Är det idag ifall jag räknat rätt...
Den här veckan har gått så himla fort fast det säger ju jag jämt.
Men det har varit många bra saker som hänt och beslutats.
På söndagen var vi hos Mamma & Pappa och lussade med tjejerna, de visste att vi skulle komma men de visste inte att vi skulle ha med oss Nickel som var utklädd till Rudolf med Röda Mulen...
De blev så glada för mamma älskar verkligen Nickel. Han uppförde sig dessutom exemplariskt.
på kvällen kom Bullen med ett genialiskt förslag, att flytta nickel till Nyby, detta är pga att Ewe har ingen att vara med i stallet och det är mestadels äldre tjurkärringar där istället för jämnåriga tjejer. Så nu blir det ändring, jag fick en plats från Januari och Ewe vet inte till sig av glädje, detta har varit vår "dröm" hela hästägartiden men nu kom ju Bullen så att säga på det själv så nu blir det så.... Det blir en del x-tra mil på helgerna men herregud! Vad gör det? Huvudsaken att Ewe får ut nått av det med sina tjejkompisar, hela hennes umgänge har ju sina hästar i det stallet så då gör vi så. Dessutom blir det en besparing för oss på ca 1500 kr i månaden.... WE LIKE!!!
Kylan och snön har ju dessutom ÄNTLIGEN kommit!!! JIPPI!!!!
Jag har varit i stockholm i 2 dar på konferens och julfest torsdag och fredag.
Det var vårt svenska säljteam och kontoret som samlades för konferens torsdag och fredag och julfest på Wallmans i torsdags kväll
.
Jösses vad kul det var!!!
Vi var kvar tills de stängde, jag kom nog i säng vid 2 tiden men det är segt dan efter fast vad gör det? Jag mådde iaf betydligt bättre än förra årets julfest...
På kvällen var vi hos Lotta & Håkis och åt JÄTTEGOD mat, Mumsfilibabba!
Ikväll väntar julfest på Motorcentralen, sen ska jag nog genomgå en levertransplantation....
Imorron ska vi köpa julisar jag och Bullen och en julgran, skönt att Bullen är med, annars är det jämt jag som fixar sånt tillsammans med barnen.
Men först ska här plockas undan,
På tisdag kommer städtanten och julstädar, FETT LYXIGT tycker vi och på onsdag då ska jag bara handla mat och sista julisarna. Tack för lönen!!!!
Ja visstja!!!
Jag ska få bonus från jobbet men den kommer i Januari :0)
Det ska löna sig att ligga på vägarna hela dagarna Pårr Favår!
Vissa kanske unnar sig fina saker för såna pengar, själv unnar jag Rikspolisstyrelsen en del av dem.
Ha det underbart!!!
I LOVE YA!!!!
///Bullfrun





Slut på Fredagsnöjet?

Ja, nu är det så
... Slut på Idol alltså.
Vi har sett ALLA avsnitt. Jag och Emma iallafall.
Igår när Erik vann så van absolut rätt person som jag trott på sen audition.
Fast Calle var oxå farligt bra.
Igår var Fredric och gjorde röntgen på nyckelbenet. Det ser bra ut men 9 skruvar och en metallplatta håller ihop axeln.... Och idag kör han cross. Ja, jag vet att många tycker att vi är galna men för Fredric finns inget annat. Han kan liksom inte andas om han inte får köra och allt vad det innebär. dessa veckor när han har stått över tror vi att vi ska bli galna på honom...
Så idag håller jag tummarna här hemifrån. Jag ska vara hemma med tjejerna och göra ett riktigt snyggt pepparkakshus. Jag ska ta kort och lägga in här senare. Jag lovar!
Ikväll ska det bli superduperkul!!! Vi ska åka till Fia och Vellu och träffa dem :0)
jättespännande att se hur de har det hemma. 

12 dar till julafton,  SHIT! jag har faktiskt inte köpt 1 enda julis än.... Men, jag har tänkt att handla i julveckan dels för att då kommer lönen... hrm... Och för att jag inte ska göra samma misstag som ALLA andra år, att jag glömmer vad alla ska få så då köper jag lite till. Det slutar alltid med att det är typ 59 julisar var till ungarna och en förmögenhet spenderad.
Nu ska det bli andra bullar av.

Ha en riktigt härlig lördag!!!!
Kram till er alla!!!

I Löööve U!!!!

Fru Blyfot...

Jahaja... så har det hänt igen.
Jag har fått fortkörningsböter.
SUCK!!! Fan vad trött jag blir på mig själv, så jäkla klantigt. Det var så här:
Jag är på väg till Lindesberg på jobb och i höjd med Vedevåg där det är ömsom 70 ömsom 90 kommer jag ifatt en bilkö.
Vi håller runt 90 och jag ser en saab komma ifatt bakom, tänker en kort tanke att Oops, kan det vara trafipaxen? Men han kör om mig och jag pustar ut och ser att det kommer en volvo och lägger sig bakom. Jag tänker att det kan ju inte vara en polis för då hade han stoppat Saaben som körde om hela raddan med bilar. Eller??? Nej då, han var fan i mig ute efter en Ford S-Max  den lille facisten.
Jag ser hur det ack så välbekanta blinket tänds bakom mig och kör åt sidan... Det kommer fram en konstapel (ful å gammal) och känner på mina däck... Eh, jaha? Hej säger jag, Vad gör du?
Jag kollar så du har bra däck... (bilen är ju iofs skapligt ny men men...) Jaha sa jag och väntade, sen säger han att jag ska blåsa och förklarar för mig som han tror är född i en farstu att man ska ta ett djupt andetag och blåsa i röret. (Han kan ju inte veta att jag bor i bilen dagarna i ända utan jag tar det med ro och man får vara tacksam att han inte är elak...)
Det var såklart grönt, ingen alkohol i lilla Åsa.
Då ska han be mig sätta mig i deras bil, han pekar på skylten längre fram och berättar att det står 70, sjuttio. 7:a nolla.... Ja jag ser det, Men, du höll ju lite högre fart än så, 95 km i timmen och då har vi varit schyssta och skrivit ner den 3 km. Men Kära nån!!!! Tack som Fan! Vad glad jag blev... Iofs hann jag tänka att de kanske skulle dra kortet i 1 månad och hann planera kundbesök med pappa vid ratten under nästa vecka hahaha snacka om snabba lösningar.
Jag får frågan om jag skriver på eller om vi ska ses i rätten.. Men Hallå, jag skriver såklart på. Det genererar mig en bot lagom till jul på 2800 spänn. God Jul små barn, vi ger er en liten julis, pengar till staten! Usch vad surt, det kommer så himla olämpligt men jag tycker att det mesta jävlas just nu så detta är typ grädden  på moset. Det kan liksom aldrig få gå bra. Alltid är det nått som händer i vår  familj. Men va fan, det som inte dödar det härdar.
Nu ska jag strax äta varma mackor och kolla Nobelfesten.
Bullen och Fredde är på ingång,

Trevlig Kväll!!!!
Kram Fru Blyfot!!!

Long time no see...

Jaha, nu är det verkligen dax att blogga igen när tillochmed mamma tjatar om det :o)
Vad kul!
Senaste veckan har gått i Racer takt, dvs jag har jobbat arslet av mig under veckan och varit tokslut på kvällarna. Men, vi har dock hunnit åka på Winnerbäck konserten i Västerås i onsdags med Totte & Malin våra trognaste konsertvänner.
Men början av veckan började typ halvbra...
Jag var på hemväg från Linköping när jag mellan Norrköping och Katrineholm blev stoppad av bistra poloiskonstaplar som hade ställt en civilpolisbil rätt över vägen i bästa Gunwald stil. Jag stannar och tänkte efter vad jag hade gjort denna gången... Kört för fort? Svar Ja, men inte så fort eller??? Det kom iallfall fram en polistjej till mig och säger:
Klockan är To å tyve å du gripen! Hhehe nej då, (detta är ett internt skämt med kollegorna eftersom när jag började jobba med danskarna så hade jag kollat alla Anna Pihl serier och detta var det enda jag kunde säga på danska och jag sa det ganska ofta)
Nej, de hade vägspärrar pga att det strax innan varit rån i Katrineholm.
Jag rullade vidare och får sen stanna Lääänge i K-holm vid en riktigt stor vägspärr.
Jag vinkades sedemera förbi men en bister och tungt beväpnad  snygg polis kollad in i bilen. Men, konstigt nog bara in i framsätet. Jag hade ju kunnat gömma bovarna i bak, eftersom jag har kolsvarta rutor så syns ju inte det....
I tisdags hade Ewe uppträdande för skolan, hon hade gått vidare i "Talent show" och där hade hon gjort om Margaretha texten och sjöng att hon är Såå kär i Mr Kristing hennes favourite teacher  på Engelska skolan detta gjorde hon flankerad av två klasskompisar. Asbra!!!! Så stolt mor!!!! (undras vem hon brås på?) Det blev iaf allmänt jubel i alla klasser när hon framträdde. Vad gör man inte för MVG? Det belönades iallafall med Gold merrit stavas det så? det betyder typ guldstjärna.
Igår var Lasse och Jesica och Maja och Familjen Rämström här och åt tacos och en jättegod pepparkakscheesecake som bullen gjort.
Jag hade köpt Blossa-09 glöggen. Den var supergod. Och stark. Mums!
Nu ska jag göra nått ovanligt,
Ja, jag vet att jag är förfärligt mycket i farten men nu ska jag ta er som tjatat på mig på orden:
Jag ska lägga mig och slappa och läsa en bok!!!
Sen mina kära vänner ska jag baka Lussekatter och evt pepparkakor med min fantastiskt vackra underbara döttrar.
Tjöss och Ajöss!!!

RSS 2.0