När helvetet fryser till is!!!

Då måste det vara typ som nu?
Jag menar kallt.. Det är så kallt att jag knappt törs gå upp? I morse när jag vaknade vid halv 7 och kollade på termometern så fick jag nästan dåndimpen, jag var tvungen att kolla en gång till för att slutligen gnugga sömnen ur ögonen och faktiskt inse att det står MINUs 28,8 grader ute ich + 13,8 inne.... Men va FAN! Jag har för länge sen eldat slut på alla tidningar så nu var goda råd dyra att hitta nått tändbart till veden, Tack Underbare Fredric som bar in 2 IKEA kassar ved igårkväll. Jag hittade iaf gamla underlägg i källaren från min tid som inkosäljare som brinner finemang med sina superabsorbenter. Tre såna underlägg och jag var "hemma". Nu sprakar det fint i brasan och kanske man skulle göra som förr? Ställa sängen i köket? Då skulle jag iaf slippa frysa.
Idag är tanken att jag ska göra sambesök med camilla min kollega i Lindesberg. Undrar sa flundran om bilen är med på noterna? Jag har en fiesta hemma då Max fick göra återbesök idag på MC efter servicen i fredags då han fick datorn uppdaterad. Det kan inte ha gått så bra för ABS lampan och Motorlampan lyser och det är lite olustigt...

Men nu är den i goda händer hos dr Leffe så jag litar på honom.
Nu mina vänner är det frullotajm!!! Jag ska inte väcka sportlovsfirarna, utan jag ska frulla i lugn å ro.
Ha en iskall dag därute. Som min kära AKE nyss skrev, det finns iaf inga mygg och det är något man ska vara tacksam för.
Kram Bullfrun!!!

Det är fett mkt snö nu...


Minnen...

Hittade ett par bilder som Emma fått av mormor från att vi var med i Hemmets Veckotidning hösten-02.

Det var ett reportage om hjärtebarn...Jag vill bara passa på att uppmana er alla att skänka Sveriges Hjärtebarn en tanke och ge ett bidrag särskilt denna vecka då man samlar in pengar till Barnhjärtfonden. Tänk på Emma och att vi kanske inte hade haft henne hos oss idag om det inte vore för dessa fantastiska läkare!

Tänk på alla som finns därute som har små små hjärtan som inte slår som de ska och som skulle bli hjälpta bara forskningen kunde utvecklas mer!

På dessa bilder är Emma 8 månader gammal... Om 1 vecka är hon 8 år!!!!





 

 


Lördagsmorron!!!

Nu har vi nyss vaknat och inte ens klivit upp.... Ute snöar det mer än nånsin och det verkar inte finnas något hopp eller risk för att snön ska sluta... Det har snöat sen igår och nu går Smhi ut med klass 2 varning... Fantastiskt!
Det är Minus 14 grader och jag har vid svaga tillfällen i veckan lovat att tjejerna ska få tävla på Nickel idag. Tack GUD att tävlingen är på Nyby. Inte så sugen på att åka till nån tävlingsplats idag med trailern.
Ikväll ska vi på middag hos Roger och Katta. Det blir kul!

Annars har den senaste veckan varit helt vansinnig!!! Jag borde ha fattat det redan i söndags att det inte skulle bli en bra vecka och jag borde ha dragit i handbromsen...
Måndagen gick i en farlig fart! Jag var i Norrköping och jobbade på dagen och på kvällen minns jag inte ens vad vi gjorde... Det är som ett töcken och det innebär att jag har haft TO MUCH!!! att göra, man kan inte jobba hela dagarna och sen stressa till kvällsaktiviteterna då blir det till slut en kraschlandning på fredagen... Jag måste bättra mig på att säga nej, och att inte vara överallt jämt! Jag ska börja mitt säga Nej liv på måndag...
Det passar bra eftersom det är sportlov. På torsdag åker Ewe och Emma till Göteborg med morfar och mormor det blir skönt ;0)
Eftersom jag fyller på torsdag kanske jag har tur att få middag ute med Fredde och Bullen på kvällen?
Vi får väl se....
Nu tror jag att jag ska ta och göra frullo.
Ha en härlig lördag i snökaoset!!!!!
Kram Bullfrun!!!


Fjällhälsan!

Ja, så heter sjukstugan i Hede dit stackars skadade krakar som inte kan åka skidor får komma och bli omhändertagna....

Jag har inte sovit så särskilt mkt inatt.... Pga att mitt vänstra knä har bestämt sig för att inte längre ställa upp på alla tokerier jag tycker verkar roliga...!!! Imorse så ringde vi till denna Fjällhälsa och jag fick en tid på förmiddan, detta tyckte jag var mest angeläget eftersom jag gärna vill ha tillbaka skidhyra och liftkortsarvodet och det återlämnas bara med läkarintyg. Jag har troligen vridit knäet och i värsta fall skadat meniskeln....

Man röntgade knäet och kände så gott det gick men som tur var verkar ledbandet intakt. Nu sitter jag i stugan och surfar och läser och gör just ingenting... De andra är i backen och jag kan gissa att snart kommer Emson hemåt.

Doktorn jag träffade var så himla bra! Han kallade mig Halta Lotta och skojade och var allmänt trevlig bortsett från att han menade att såna här skador beror i 99% på att jag är otränad.... Va? Jag??? Jag tränar ju massor, eller jag gjorde ju iallafall det för några år sen... Hrm, jag får nog ta upp det igen  för jag vill ju inte vara Halta Lotta....



Men först måste jag komma på nått kul att träna.... Kanske simma? Eller rida på Nickel? Nej, ridningen kan göra mig lam, i synnerhet på den kusen.
Inatt har det kommit 2 dm snö här, det snöar än!!!!! och det är ca 8 minusgrader. Underbart väder!!! Jag tror bestämt att jag ska ta mig till barnbacken och titta på hur det går för Emma.... Hon har väl gjort Bullen galen kan jag tänka,
Jag bloggar snart igen, inte mkt annat att ta sig till här i soffan, bortsett från sit upsen då;0)
Puss Puss från Bullfrun!!!


Vemdalen

Nu är vi här!!!
Wohooo!!!! Vi kom igårkväll och idag har vi åkt skidor, vi är verkligen som Familjen annorlunda....  Det är vi 5 och David Frosteby och Ewes kompis Emanuel. Vi är alla ganska olika i vår kunskap alpint.... Men, det som har hänt idag är att:
Vi hyr skidor och köper liftkort = Nu blev vi avsevärt fattigare.... Sen åker vi ut i backen, ( vi bor sjukt bra, alldeles brevid barnbackarna.

 

I de sk Nallehusen, 8 bäddar, 4 sovrum 2 badrum och bastu.

Emma är allt annat än positiv, hon ramlar och klagar skriker och Bullen och jag är svettiga av allt tjatande och hållande och gud vet vad! Hon är ingen blivande Anja Pärson, I swore !!

Det är PEST!!!! Hon HATAR den här sporten hojtar hon högljutt!!!!

Vi tar oss iaf till en annan backe så Bullen kan åka med de stora ungarna vilket han gärna gör.... Själv sitter jag "gärna" nedanför backen och kollar på alla runt omkring oss. Vi bestämmer oss till slut att åka hem och fixa lunch, Fredric och Emma och jag, men först händer följande fadäser.... Vi glömmer nyckeln och Fredde får åka upp i systemet och fixa den från Bulle och de andra, på vägen ner gör alla sällskap och stackars Emanuel ska stanna vid slutet av backen men något går fel, väldigt fel och han hamnar med huvudet före i en snödriva. Ewe bara garvar men Fredde och bullen får hjälpa honom loss och en liftkille frågar om han tänkt döpa sig? hahahaha

Under tiden väntar Emma och jag på Fredde och Emma glider rätt ner i en "sjö" som det sitter orange nät runt. Hon fastnar med skidorna och jag får ta av mig mina och kliva i 1 mtr snö för att ta loss henne.... Inte lätt...... Men vi tar oss hemåt och lunchar.
På eftermiddan så åker vi en schysst väg som Bullen hittat, till slut så blir Ewe, Emanuel och jag själva med Emma och åker sakta och osäkert neråt med Emma. Hon ramlar vid varje sväng. Suck!!!! Ewe och hon är sjukt osams! Till slut tar jag Emma vid min sida med stavarna som hon håller i när det blir brantare. DÅ! kör hon över mina skidor och vi gör en 7 helsikes vurpa, mitt knä, det gör så jävulskt ont att jag nästan vill gråta. Jag får fram att Ewe ska ta av mina skidor så jag kan vrida benet rätt, det tar ett tag men sen efter diverse vila så kommer Bullen och tar Emma så jag kommer ner. Då tar Emma och jag oss till stugan för nu är benet inte så lattjo och Emma har lessnat ordentligt. Så här är vi nu, ont i knät och jag vet inte om jag kan åka mer, jag hoppas det.
Typiskt mig!!!
Nu är det dax att äta, kasslergratäng och ris.
Sen blir det Familjen Annorlunda, Fast de kan slänga sig i väggen när Familjen Lundberg finns...(Googla på Familjen Annorlunda så kommer Familjen Lundberg uppp....)
Tjing Tjong Kolastång!!!!






RSS 2.0